3 mei 2019 Uncategorized 0

Innovatie kan ook zonder stekker!

Lees verder over hoe innovatie soms in een klein hoekje zit. In het Netwerk Slimme Hulpmiddelen werden collega’s bij de Zorggroep getipt over een handig waardevol hulpmiddel bij het druppelen van ogen.Sinds begin van dit jaar ben ik aan de Zorggroep verbonden als adviseur Innovatie en Zorgtechnologie. Ik ben dan ook erg trots op de Zorggroep en haar medewerkers. Dit verhaal gaat over hoe innovatie soms in kleine dingen zit. Maar vooral bij de mensen die het in zorg moeten doen. Innovatie is ook iets wat je doet. Zo ook met de oogdruppelbril.

In de WhatsApp groep Netwerk Slimme Hulpmiddelen (Intern bij de Zorggroep) tipt een van de thuiszorgcollega’s over het bestaan van een hulpmiddel bij het (zelf) toedienen van oogdruppels. Dit werd al snel een HOT Topic in de groep. Reden om te vragen of er Teams waren die wel iets zagen om dit te proberen. Binnen één dag kwamen meer dan 60 verzoeken binnen van enthousiaste medewerkers. De komende tijd gaan thuiszorgmedewerkers van de Zorggroep aan de slag om ervaring op te doen.

Voor mijzelf aanleiding om direct enkele brillen te bestellen (www.druppelzorg.nl). In mijn directe omgeving zijn er wel enkele mensen die hiervan profijt kunnen hebben. Ik wil graag het Groene Kruis Team Merlick-Herkenbosch én mijn eigen moeder (88) laten vertellen en laten zien het werkt. Mijn moeder heeft maar één keer kort van mij uitleg gehad.

https://youtu.be/vKzP1A8hmnw

Wie kent er nog meer een simpel handig hulpmiddel welke mensen helpt om zelfredzaam te blijven. Ik nodig jullie uit te delen.

Gerard van Glabbeek

Adviseur Innovatie en Zorgtechnologie

De Zorggroep

Gerard.van.glabbeek@dezorggroep.nl

(Met dank aan collega Katja Schütten bij de Zorggroep en natuurlijk mijn moeder)